KARABULUT İLKOKULU TARİHÇESİ

Karabulut İlkokulu, 1921 yılında halkın yaptığı köy odasında eğitim-öğretim çalışmalarına başlamıştır. Okulun ilk öğretmeni Mustafa Efendi'dir.1966-1983 yılları arası görev yapan okul müdürü Ahmet YILDIRIM döneminde, 1973 yılında halkın yardımı ile bugünkü, iki katlı, betonarme okul binası yaptırılmıştır. Yine aynı dönemde okul bahçesinin giriş kısmı ağaçlandırılmıştır. 1998-1999 Eğitim-Öğretim yılında anasınıfı açılmış olup halen hizmet vermeye devam etmektedir.2006 yılında köy-devlet işbirliği ile okula bitişik tuvalet ve kalorifer dairesi yapılmıştır.2007-2008 Eğitim-Öğretim yılında Bilişim Teknolojileri Sınıfı kurularak okulun hizmetine sunulmuştur.

Halen binada 1 idare odası, 1 öğretmenler odası, 1 Bilişim Teknolojileri sınıfı, 1 Anasınıfı, 8 derslik, 1 kitaplık ve 1 araç-gereç odası bulunmaktadır. Okulumuzda birleştirilmiş sınıf olarak eğitimine devam etmekte olup yılda ortalama 9 öğrenci mezun olmaktadır. Okul bahçesinde 1 halı saha , 1 voleybol, 1 basketbol sahası ve bir oyun parkı bulunmaktadır. Bahçe ihata duvarıyla çevrilidir.

30.11.2023 77